2013

Gjorde du nåt iår som du aldrig gjort förut?
Jadå! Kommer bara på några saker nu, t.ex smita ut mitt i natten, reste utomlands med jennifer, var på kino, var på akuten och massa mer!

Hur har ditt 2013 varit?
Om man skulle ta bort typ 3 månader så skulle jag säga riktigt bra! men somsagt, det är om man skulle ta bort några haha, så egentligen lite upp och ner!

 Blev du kär iår?
Ja

 Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
23 Januari, 2-3 Mars, 27 Juli, 24 Augusti, 18 December, det finns många!

Bästa köpet?
One direction biljetterna helt klart!

Vad spenderade du mest pengar på?
Middagar, remmar på rockoff hehe & typ små onödiga saker!

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
fall down, supernova, massa Cody Simpson låtar, push play, counting stars, everybody, animals, you make me, story of my life, timber, reload osvosv

Vem har du umgåts mest med?
Det har varit olika hela året! Men Jennifer, Matilda, Danne, Adam, Marcus, Jonti osv, Melissa, Alexandra!

Vart reste du under 2013?
Gran Canaria, Sverige hehe & Turkiet!

Vad gjorde du på din födelsedag?
På dagen blev jag överraskad av jennifer&matilda och på kvällen spelade jag minigolf med fina vänner och efter det slirade det haha

De bästa nya människorna du träffade?
Har träffat nya människor som jag inte har så mycket kontakt med nu, men Melissa & Alexandra! fast dom kände jag ju redan så man kanske inte kan säga "nya"!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Var positiv, njut av dom stunderna då det är bra, ta vara på varje dag och var dig själv!


Julafton 2013

Tänker inte sluta blogga för det där som hände med Mixa, det är klart att jag fortfarande är ledsen över det men jag fortsätter blogga!
Min julafton var till en början jättebra, vi var ungefär 15 pers + några som kom lite senare och var här en stund.
Alla kom hit där vid 4 och så såg vi på kalle anka och drack glögg, som alltid!
 
Sen åt vi middag och höll på spricka efter det haha!
Efter det öppnade vi paket och jag blev verkligen jättenöjd! Fick blandannat Uggs, parfym, kläder, pengar, tavlor och massa mer! Och det obligatoriska som vi har fått enda sen vi föddes haha, Aladdin & Paradis chokladaskar av mommo :')
 
Det var efter det som iprincip hela kvällen förstördes :/
Satt på mitt rum då jag hörde dom flesta gråta där nere, gick ner och fick reda på att mina kusiners hund hade gått bort. 
 
Det har varit så mycket gråt på sistone så jag orkade inte höra mer, for ut och åkte moppebil med min bror en stund :)
Pratade med en fin vän som fick mig på andra tankar men det var tråkigt att kvällen måsta sluta så :/
Så jag vet inte om det var en bra eller dålig kväll, bådeoch skulle jag säga! :)


dom har det bättre nu♥

Älskade hund

Att se alla i min familj, min mamma, min pappa, min syster, min bror, gråta så mycket som nu, har jag aldrig sett förut. Det är en hemsk syn, att se hela min familj på ett sånt sätt, det får mig att gråta lika mycket.
 
Mixa var en familjemedlem, vi alla älskade henne precis lika mycket som vi älskar varandra.
 
såhär skrev min syster igår
 
Har alltid sett avlivning som något tämligen vardagligt,
Men först idag har jag förstått innebörden av det.

Igår åt jag middag hemma hos mina föräldrar. Redan när jag steg in i hallen kände jag att stämningen var en aning låg där.
För den pudel som mamma smygköpte för nio år sedan och kastade upp i min säng mitt i natten spenderade sin sista kväll med oss.

När jag satt där vid köksbordet och tittade in under det, såg jag henne stå vid mina fötter och vänta på att jag sedvanligt skulle smyga ner en bit kött åt henne.
Jag tänkte att 'idag borde hon ju få äta hur mycket t-bone stek hon bara vill'. Men jag lät av sunt förnuft bli att dela med mig av min köttbit. Främst för att hennes namn på senare tid bara förekommit i meningar med ord som "tumörer",
"skitit ner sig", "spytt överallt" och "har jätteont".
Mina ögon blev en aning våta när jag insåg att det här faktist var sista gången jag såg henne stå där.
Och jag kunde inte sluta undra ifall hon kände på sig att något var fel, hundar är ju väldigt bra människokännare och sådär..

Jag hade lovat att följa med till veterinären imorse, eftersom det blev alldeles för mycket för lilla mamma.
Då jag svänger in på deras parkering är det fortfarande mörkt ute, och på gatan står pappa och rastar Mixa för sista gången. 
När hon får syn på mig kommer hon (så gott hon nu kan) springande emot mig och viftar på svansen.
Ut på trappan kommer både mamma och lillebror i morgonrockar och jag lyfter upp den alltför tunga pudeln för att gå dit med henne.
Ett bra tag står jag där med stackars lilla Mixa i famnen medan mamma och lillebror gråter och tar farväl av henne. Mina tårar rinner också och 
hundens mörka ögon tittar en aning oroligt på oss alla tre i tur och ordning.
Går mot bilen som pappa startat och min syster öppnar sin bildörr och ber att få ha Mixa i famnen, varpå jag sätter dit henne och hoppar sedan själv in i framsätet.

Tårarna fortsätter rinna hela bilresan.
Inne på kliniken, framme vid receptionen, gråter både jag och syster och även pappas ögon börjar tåras och bli röda.
Vi får gå in i ett undersökningsrum och vänta på en veterinär,
känns som vi får stå där en evighet innan hon kommer och förklarar för oss hur allt kommer att gå till. 
Mixa sitter uppe på undersökningsbordet och jag kramar om henne hårdare än någonsin, och lägger även märke till att det är första gången hon inte morrar när någon rör henne.
Då går det upp för mig - hon förstår. Hon förstår precis vad som kommer att hända och det enda hon kan göra är att försöka sätta sin tillit till tre femtedelar av hennes familj som mer eller mindre står i ring och gråter runt henne. Hon lutar sig mot mig medan det lugnande medlet från spruta nummer ett börjar verka.
Efter tio minuter är det enda livstecknet hennes mage som stiger upp och sjunker ner i en jämn, något lugnare, takt. 
Hon är fortfarande med oss, vår vän.

Veterinären kommer in igen och denna gång sövs Mixa ner.
Hon ligger nu på sida med sitt huvud lutat i min ena hand.
Kort därefter ges den sista sprutan.
"får hennes hjärta att stanna" ekar i mitt huvud och snart är vår hund alldeles slapp och hennes andetag existerar inte längre. 
Hon är borta nu.
Somnat in.
Lämnat oss.
Pappa har gått ut ur rummet sedan länge, Penny och jag står kvar, med våra händer klappande i den tjockaste pudelpälsen norr om ekvatorn och tårblandat snor som droppar ner på vår fina familjemedlem.
Jag borrar in mitt ansikte i Mixas nacke och viskar "Sov gott". Det är det sista jag gör innan jag sedan går jag ut och lämnar henne med Penny, som kommer ut efter en stund hon också.
Väl ute på parkeringen har solen börjat gå upp, det är kallt i luften. Och vi är utan hund.

Älskade lilla lurvboll, 
Vi önskar dig allt det bästa.
 

När Pernilla och pappa hade gått ut från rummet frågade jag om jag kunde få vara ensam med Mixa en stund, jag visste att hon var borta men jag behövde en stund med henne. 
 
Jag höll om henne och sa mina sista ord till henne "Jag älskar dig, förevigt" 
Klumpen jag hade i magen var så stor och när jag gick ut från rummet stod pappa och väntade på mig, även han med tårar i ögonen, jag kramade han hårdare än nånsin.
 
När vi begravde henne så kom tårarna för oss alla, jag tror det var första gången jag såg min bror gråta sen han var typ 5, att se han stå där och gråta så mycket så man hör att det är svårt för han att få luft, han som alltid har varit äldre, större, okänsligare än mig, kändes för den stunden så mycket mindre än mig och sårbar.
 
Det är otroligt att man kan fästa sig vid ett djur så mycket och älska det med hela sitt hjärta. Mixa har varit med mig mer än halva livet och jag har knappt fattat att hon inte är med oss längre.
 
Jag börjar undra hur mycket man kan gråta, hur mycket tårar som kan rinna ner för kinderna, hur länge det kan kännas som att man inte får luft, hur länge man kommer känna sig tom.
 
Vi älskar dig Mixa♥

helgen

I fredags på kvällen så var jag till stan med jennifer, matilda & melissa och kollade på luciatåget! efter det var vi med några personer en stund och sen for vi hem :)

I lördags så var jag på kalas på dagen och på kvällen åt jag middag med jennifer & matilda! sen träffade vi några en stund! skulle ha varit till kyrkan på morgonen i söndags men jag vaknade inte när klockan ringde haha så matilda & jag for på kvällen istället för mamma ville att jag skulle komma och kolla på deras konsert haha :)

Idag fixade matilda & jag lite mer på våra tröjor som nästan är klara och så hade vi förhör på 50 länder och huvudstäder, det gick nog bra :D ikväll tänker jag vara hemma och se på film eller nånting så ska se om jag hittar nån nu hejdå :D

Lucia

Denhär dagen har varit jätterolig!! 
Det började med att vi sjöng för 500 personer, fyfan vad jag skakade alltså haha :') men det gick nog helt okej iallafall :D
Efter det så fick vi reda på att bara hälften av alla skulle gå iväg till ängsbacken & odalgården och sjunga för människorna där, jag blev inte en av dom och fyfan vad orättvist måste jag säga! Vår musiklärare hade valt själv vilka som skulle gå iväg och det var ingen bra stil enligt mig! men sen ville inte Nadia gå med dom så jag fick gå istället! Jag blev ju såklart jätteglad men fortfarande tyckte jag synd om dom som inte fick gå, dom satt och läste bok i skolan typ :(
 
När vi var till odalgården så började två gamlingar gråta när vi sjöng :') och så satt alla och sjöng med, dom var så gulliga så jag nästan ville gråta själv!♥
 
Efter vi hade varit dit gick vi tillbaka till skolan, fick lussebullar & hade det väldigt trevligt på lunchen! :)
Nu får ni lite bilder, och bilderna längst ner är bara halva av gänget!

förra veckan & denhär veckan

Hallåå
Förra veckan var lite upp&ner, vi skulle ha nåt föredrag på engelskan och det förstörde väl veckan egentligen haha + att alla i min klass är faktiskt väldigt dömande och man kan knappt vara sig själv :/
jaaaja, vi hade övning till lucia på måndagen och så fick vi ju ledigt på fredagen :D det var jätteskönt med en extradag på helgen!
Sov över hos alexandra&melissa med matilda från torsdag-fredag och det var kuul, var dock jättetrött så somnade flera gånger på golvet haha
Såg på idol på fredagen med mamma&pappa, blev jätteglaaad när Kevin vann! :D
På lördagen fotade jag med matilda på dagen och på kvällen kom hon till mig och så dansade vi just dance haha, jättekul ju :')
Orkade inte fara till kyrkan på söndagen, har ju varit nästan varje söndag nu så jag tänkte att jag kunde skippa det :-) på kvällen träffade jag en vän och sen hade jag svårt att sova på natten så jag var jättetrött på måndagen :')
 
Hade luciaövning i måndags igen, tycker det är jättekul! jag kommer ihåg när jag gick i 1an och tyckte att dom som var med i luciatåget i skolan var jättestora och coola :') 
Idag är det onsdag och vi slutade 2 fast blev kvar till 3 och övade till lucia igeen, nu känns det iallafall som att det kommer bli nåt av det här för nu är alla lite mer peppade!

Imorgon är det genrep och jag hoppas att det går bra! sen får jag se om jag hinner till ridningen, hoppas på det iallafall :)
 
känner att det här inlägget blev rätt så långt nu så förstår om ni inte orkar läsa, haha gud vad jag är tråkig :')
 
tror jag är kär i kevin. han är så sööööt♥
 

You & I

i fredags var det faktiskt en bra dag, vi fick ut svenskaproven och jag är jättenöjd!
på kvällen åt jag middag med mamma, pappa, mina kusiner och mina syskon, jättemysigt :-)
sen for jag till Alexandra & Melissa med Jennifer & Matilda! vi såg på idol och hade det mysigt :3 somnade en stund där haha och så var vi där till typ 1! somnade direkt när jag kom hem och det var jätteskönt med sovmorgon på lördagen :D
 
igår var det ju lillajul och jag gjorde nog inget speciellt på dagen, på kvällen var vi alla hos Alexandra & Melissa igen och drack glögg och åt pepparkakor haha :D
for väl hem där vid 12 kanske och det blev ingen sovmorgon idag för vi var till kyrkan!

har inga planer för idag och vet inte om jag orkar göra nåt heller, heejs

sexiga på första bilden ja








Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus